Friday, September 08, 2017

Terima kasih Samyang's Hot Chicken Ramyen!

Bismillahirrahmanirrahim :)

3-4 hari sebelum raya haji, BangMat si abang sulung dan keluarga dah pun sampai ke kampung halaman. Iqbal si anak saudara sulung yang darjah 5 tuu tak habis-habis bercakap pasal sukanya dan gemarnya dia pada instant noodle Samyang, siap sembang pasal #SamyangChallenge and stuffs.

So, malam raya tu, Yam bagitau dia ;

"Abang tolong Che Sue vacuum ruang tamu ni, nanti Che Sue belanja ramyen yang Abang duk sebut-seut tuu."

"Betul?" dia minta kepastian, tidak yakin dengan kata-kata Che Suenya ini.

Heh, Yam sendiri pun tak pasti dengan kata-kata Yam hiks. Tapi Yam anggukkan je sambil fikir dalam kepala, I'm so gonna find any IG shop yang jual Samyang by packet, bukan yang sebungkus 5 paket tuu. Kakakaka #CheSueKedekut hahaha. Takk bukan kedekut tapiii buat apa beli bebanyak, siapa nak telan benda pedas tuuu kecuali Iqbal? Haha #ReasonNotExcuse :D

So he really did, vakum seluruh ruang tamu. Adik-adik dia pun ada menolong sikit-sikit, nak menumpang sesuap dua Samyang lettew hahaha

Dipendekkan cerita, berkat sumbangan BangNaim, Yam berjaya beli sebungkus Samyang tuuu dekat Aeon haha. Unplanned pun sebenarnya, tapi Kak Ti (big sister) yang offer tanya nak tak, lepastu dia paw duit suami dia (read - mangsa kejadian : BangNaim :D ), makaaa Yam pun bawa pulanglah sebungkus Samyang Hot Chicken Cheese kat Iqbal.

Tak sempat masuk rumah lagi, dia keluar sambut dekat pintu dan upon seeing the Samyang inside the plastic bag, terus terkinja-kinja dia melompat dan.... dia memeluk Che Suenya ini hikhikhik

YES, THE ELEVEN-YEAR-OLD-BOY HUGGED ME! Unconsciously kot, for like... 5 seconds, sebab lepas tu terus gesa-gesa lari masuk dalam rumah. Malu lettew haha. To note, dah lamaaaaa tak ada that kind of skinship dengan Iqbal haha. Sejak dia besar ni, nak peluk jarang sangat, cium pipi apatah lagi. The far I can go, selain dia salam cium tangan, adalah geletek dia jeee. Haha selain tu, takdeeee. Malu katanya. Ye lah, dah besar.

Tapi ni, dia sendiri yang datang peluk, so I was happy, walaupun terkejuttt. Wasn't prepared for that, regardless, it feels good. Hiks



So, thank you, Samyang sayang, for becoming the reason of Iqbal hugging me haha.

Gitulah anak-anak, sekejap je dah besar. Sekejap je dah malu kita nak peluk cium dia. Sekejap je lagi dah masuk sekolah menengah, masuk Uni, ada makwe, makin tidok leeee nak bermanja haha. That's why Yam excited ni, bila Iqbal yang initiated the hug :)

Maka malam tu adik dia si Ikmal tu nak tumpang makan Samyang, walhal tak vakum pun, Yam paksa peluk Yam selama 10 saat haha kenmain tak ikhlas dia peluk dengan sebelah tangan je. Ceish Ikmalll :D

Sekian, tulisan ringkas untuk bacaan masa hadapan :)

Wassalam.

psst. Yam masih prefer Maggi Kari dengan telur. Haha #TakMudahTerpengaruh :D 

0 love letta(s):