Tuesday, December 25, 2012

Membebel pada diri sendiri.

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wbt.

[sila klik untuk tumbesaran]
[ sila baca dari bawah ke atas]

Nampak tak, gigih saya berleter pada diri sendiri? Hmm hmm?

Told ya, bila bercakap, 1 jari tuju pada orang, 4 jari berbalik pada diri sendiri. Means, kalau apa yang kau cakapkan tu, kau kena ambil iktibar more than other people, biarpun tu kata-kata kau sendiri. Faham? Walk the talk orang kata.

Meh saya talk about what kind of walk the talk yang tersirat dalam tweets kat atas.

By twitter, I was about to DM (direct message) to someone who has a lot fame in virtual world. Just some of appreciation, as I used to convey to people who I appreciate their contribution. Masalahnya, I just realized that kalau kita nak DM orang, that particular person must follow us at Twitter, at the very first place. Senang cita, kau hanya bulih DM follower kau je. Faham? 

Okey, aku baru tahu. Jakun, I am. 

Hmm. Kemudian, cuba ikut fesbuk pulak. Yelah, dunia masa kini memacam medium kan. Kat fesbuk, walau kau tak fren dengan dia, still kau bulih PM (private message) dia. So, I wanted to try so. But then, I found that his facebook account is not a normal one. Dia punya fesbuk tuh, page. Bukan akaun biasa, macam fesbuk milik manusia biasa macam aku. Ala, page yang bulih 2-3juta orang duk like tu. Kalau kawan kau setakat 2-3ribu, tak fayah nak ada page la. Nanti likers 30 orang buat segan aje. aherherher

So, saya pun gagallah dalam usaha menghubungi dia tu. Then, an idea crossed my mind. How about an e-mail?

It was a nice one. Good idea, but then I decided to stop. Let us stay unconnected. Perhaps my intention wasn't pure enough. Perhaps it was mixed with other forbidden feeling. No no no. Maybe this way is better. Stay unconnected.

Meh nak buat belog message sikit. Kiranya, apa yang sebenarnya saya nak cakap pada beliau in that DM or PM, saya tulis kat sinilah. Biar ah dia tak dapat baca pun. Kira macam doa jugakla ni kat dia. Dalam diam, aku mendoakanmu. Uhhu. *muntah*

So, I was about to say these to him ~

***

You.
Thank you.
For all the messages that you brought, thank you.
For all the facts that you revealed, thank you.
For all the jokes that you cracked, thank you.
May ALLAH bless you.

May ALLAH grant you with unlimited ideas.
May ALLAH ease everything on you.
May ALLAH shower you with boldness and patience.
May ALLAH keep you safe, physically and mentally. Here and 'there'.
Keep on spreading good messages to people.
We need you :)

Welcome back.

***

Hueh. Syahdu pulak rasanya. Macam bagi ucapan salam perantau dari Morocco. Huh, kenapa Morocco? Hmm. Okey, dah melalut. Sekian.

Wallahu'alam, wassalam.

0 love letta(s):

 

♥ Maryam Jamilah's ♥ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template