Monday, October 1, 2012

CFS - KL Sentral - LRT Wangsa Maju - Klang Gate - Wangsa Walk - LRT Sri Rampai - LRT Universiti - CFS.

Assalamualaikum wbt.

290912.

What a long dayyyy. Satu hari yang membuatkan aku lebih kenal orang, more than their surfaces. Dan satu hari yang memperkenalkan aku kepada dunia yang lebih luas.

Pagi tu supposed to ada kelas. Tapi atas sebab-sebab tertentu, dibatalkan. Er, tak. Ditunda. Tundaan yang menyebabkan plan lari. Berterabur. Bertempiaran. Haih.

Lantas, contact semua bala tentera, dan akhirnya, 11.25 memulakan perjalanan untuk ke kenduri perkahwinan abang Waniey di Wangsa Maju. Naik bas ke KL Sentral, bertapa ; makan, solat & lepak, lebih sejam sambil menunggu ahli rombongan cukup, naik LRT ke Stesen Wangsa Maju, dan ambil cab ke Masjid Klang Gate. Kenduri tu diadakan di dewan yang berdekatan dengan masjid tersebut.

Nasib baik selamat sampai dan sempat merasa lauk kenduri. Nasi minyak, ayam masak merah dan kurma daging. Alhamdulillah enak.

Makan, tangkap gambar, bersosial, bergelak ketawa, bergurau senda... 4.10petang, dah tunggu cab untuk balik. Perlu bergegas, malam ada kelas, tapi masih nak singgah Wangsa Walk. Mira nak beli tiket ke AFA.

Solat Asar di Wangsa Walk, juga hi tea di sana. Menu ialah ChaTime dan fried fries daripada sebuah kiosk berdekatan. Duduk ramai-ramai, sembang-sembang, gelak-gelak. Harap kami tak menyumbang kepada social ill.

5.40, berjalan kaki ramai-ramai ke Stesen LRT Sri Rampai. Naik tren terus sampai Stesen Universiti (Sri Rampai ke Stesen U, melalui 15 stesen SAJA yaa), dan ambil bas balik ke CFS.

Cepat-cepat balik bilik untuk mandi dan siap-siap ke kelas. Malam, ke kelas, bikin panasss aje. Haih. Kena perli siap. Aduh. Lepas kelas, supper di Ali B. Mamak tu mungkin berkonspirasi dengan Bro Alex dalam menspoilkan mood aku pada hari terbabit.

Tapi ALLAH cure hati yang sakit, dengan memberi peluang merasa nikmat berukhuwah. Nalhamdulillah.

First time bengang ya amat dengan lecturer.
First time keluar ramai-ramai ; Aku, Bella, Mira, Rai, Apam, Ejat, Sapek, Helmi.
First time keluar jauh daripada CFS.
First time sampai Wangsa Maju.
First time sampai Wangsa Walk.
First time minum Chatime.

(Jika ada dalam senarai First Time aku kat atas yang buat korang kata, "Eh, first time? Jakunnya!" , maka sila insaf. But somehow, kejakunan ni sebenarnya melambangkan ke-innocent-an aku.)

Semoga ALLAH menjaga hati-hati kami, agar tidak tergelincir daripada landasan syariah. Semoga ALLAH menjaga ukhuwah kami, agar mampu kami sentiasa merasa kemanisannya. Semoga ALLAH menyatukan kami dalam kalangan orang-orang yang dirahmatiNya. Insha ALLAH, aamiin <3 nbsp="nbsp" p="p">
Ladies ; Bella, Mira, Rai, Waniey and others ,
Thanks for the day. For all the laughs that we shared together, seriously I will remember them nicely. And sorry if my jokes hit the limit.

Bella, ayuh nikmati pemandangan indah alam ciptaan Tuhan.
Mira, I know you can do a marathon even you are wearing heels, but I'm sorry. I will always worry whenever you walk fast with that heels.

Rarai, thanks for sacrificing your Banana Chocolate and enjoying Chocolate Indulgence with me :)

Waniey, thanks for the invitation! *panahan cupid*

Aini, Yaya dan Syaza, nice to had a walk with u girls, walaupun sekejap! *pinjam spek HK, plisss? :D*

Gentlemen ; Apam, Ejat, Sapek, Helmi, Fikry (?)
Terima kasih kerana menjadi pengiring yang awesome, juga jokers yang best! Sorry kalau ada apa-apa :)

Apam, thanks for being the best tour guide and group protector. Biarlah pak cik drebar teksi tu nak kata kau budak sekolah rendah pun, pada kami, kau tetap ohsome, meksipun kau keding.

Ejat dan rerakan :D , first time lepak dengan korang, sorry kalau buat korang tak selesa dengan 'kesopanan' aku :D

Fikry yang drive maha laju, sila pandu perlahan. Ingatlah orang-orang tersayang.





Sekian, entry luahan dan penghargaan.

May ALLAH bless.

Wallahu'alam, wassalam~

10 love letta(s):

Anonymous said...

This is a fantastic workout that could create up your lats (back again) and give it that good v-tapered seem.


my weblog Read the Full Posting

Anonymous said...

Preserve in your mind however, that to shed belly fat the quickest, and have back as part of your skinny jeans, normally focus on workout routines that perform the big muscle tissues within your physique like
your chest, back, and legs.

Check out my website - Read www.getfitnstrong.com

Anonymous said...

As far as I've witnessed, a great deal of people have quite superior praise for that Bodylastics bands.

Also visit my web-site more helpful hints

Anonymous said...

If you are constantly acquiring to prevent and alter weights it truly interferes using the intensity of
your workouts.

Look at my page :: free weights for sale

Anonymous said...

The owner's handbook even features a helpful reference chart to tell you which excess weight to choose at both conclude for several weight mixtures.

Visit my weblog ... dumbbells for sale

Anonymous said...

Cardiovascular, or aerobic, workout ought to be carried
out not less than three periods every week for no less than twenty minutes.


Here is my blog post; http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbells-ultimate-home-exercising/

Anonymous said...

Dumbbells and bodyweight machines are typical factors in household fitness centers.


Feel free to surf to my site ... http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/7-reasons-adjustable-dumbbell-set/

Anonymous said...

Oh if only there was a magical device that could present you
with an excellent aerobic and resistance training training session in
one!

my weblog ... modells dumbbells

Anonymous said...

I'd remarkably endorse this to anyone who desires a top quality equipment that is certain to very last from the producer.

Also visit my blog post; excercise equipment

Anonymous said...

Also bear in mind most applied conditioning equipment really don't come which has a warrantee, or whenever they get it done is mostly small, and that means you are frequently caught with what you acquire as soon as you receive it.

Feel free to visit my blog post - adjustable dumbbell set

 

♥ Maryam Jamilah's ♥ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template