Wednesday, August 24, 2011

First assignment that is killing me. Er, us.

Assalamualaikum wbt.

Salam 1.50 pagi kepada anda semua!

Yea, it's 1.50 am, and I am still awake. Actually, we are still awake! Currently at study room level 2, altogether with Yasmin to finish ILH assignment. We are completing the videos before compiling them into one video to be submitted by tomorrow. I repeat, tomorrow.

I had my nap on 11.20 to 11.53 pm just now. And now, it's Yasmin turn. So, I have to wait for her to gain her energy by getting some sleep.


Meja yang berselerak dengan segala bagai benda. Bawak Quran sebab nak menghafal untuk Study Circle.. Bawak makanan and minuman sebagai bekal, dan tak boleh dijadikan sebagai sahur lagi dah, sebab dah habis makan.

Seriously, this is the first assignment that is killing me. Ini bukan tugasan yang pertama di sini, bukan juga tugasan ILH yang pertama. Tapi, tugasan pertama yang saya rasakan 'membunuh' saya. Kenapa? Sebab ia yang pertama yang berjaya buat saya tak tidur!

Tentang apa? We are going to present about Baby Dumping as our topic must be related with our temporary fiqh problem, and we chose this topic.



I cannot imagine what will happen to these cute faces if they are not given the chance to live. ALLAH gives they lives, why must human destroy them? :'(


They have the rights to stay alive jugak kan... (",) Pity them!

Dah dah dah.. Panjang pulak nanti :D

Sekian, sedikit perkongsian untuk mengelakkan mengantuk di awal pagi ini.

Wallahu'alam, wassalam.

p/s : Mana gambar bayi yang digugurkan? Urgh, sorry. Tengok gambar mereka yang teraniaya tu di laptop Yasmin pun saya tutup mata, takkan nak abadikan di belog ni pulak? NO! =.='

2 love letta(s):

dotchinka said...

kalau ada cerita/input pasal baby dumping kan lagi best ;p

Maryam Kamal said...

masa ni blank.. xlarat dah nak cerita lebih2 psl topik ni.. =.='

 

♥ Maryam Jamilah's ♥ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template